Вероятно си спомняте следните думи, с които ни плашеха в детството: ако

...
Вероятно си спомняте следните думи, с които ни плашеха в детството: ако
Коментари Харесай

Вредно ли е да се гълтат семките на динята и какво става с тях в корема ни

Вероятно си спомняте следните думи, с които ни плашеха в детството: в случай че ядете семките на динята, един от огромните плодове ще порасне в корема ви. Разбира се, това е цялостна небивалица, но просто е забавно да погледнем обратно.

Дори и да си купите любеница без семки, съвсем несъмнено е, че ще попаднете на едно-две хрупкави черни петънца, докато похапвате от богатия на вода плод... тъй че на процедура любеница без семки няма. 

Но в действителност ли е безвредно да се ядат семки от любеница? Разбира се, едва ли сте решили да си хапвате цяла купа от тях, само че въпреки всичко могат ли да причинят някакви странични резултати? Ето какво би трябвало да знаете за семките на този обичан летен плод:

Какво се случва, в случай че ядете семки от любеница?

Ако инцидентно изядете няколко семки, до момента в който си похапвате от парче любеница, това в действителност не е огромна работа. Семките от любеница са безвредни за ястие.

Когато се употребяват 100% сурови – с други думи, когато към момента имат черни обвивки по тях – вие не ги усвоявате, а те по-скоро преминават през тялото ви цели. Така че те просто ще се озоват в тоалетната след ден или два, сходно на това, което се случва, когато поглъщате дъвка.

Ето за какво, в случай че имате сензитивна храносмилателна система, е допустимо да развиете някои стомашни проблеми , като газове или отичане на корема, в случай че ядете прекалено много от семената.

Семената също могат да причинят запек. Всичко зависи от количеството, което консумирате. В динените семки има доста неразтворими фибри, които могат да накарат храносмилателната ви система да се забави, в случай че няма задоволително вода или различен материал, който да продължи да ги прокарва.

Въпреки това, в случай че семената са покълнали или сготвени, тялото ви ги усвоява изцяло и даже извлича изгоди за здравето.
 Как да изберем сладка и узряла любеница?  Как да изберем сладка и узряла любеница?  Как да изберем сладка и узряла любеница?  Как да изберем сладка и узряла любеница?
Какви са изгодите от динените семки?

Да, става известно, че семките от любеница не просто не са нездравословни за консумация, само че могат да бъдат и доста потребни. Те имат хранителна стойност, само че единствено когато се употребяват в по-големи количества, защото са много малки.

Те са добър източник на магнезий – минерал, който взе участие допълнително от 600 химични реакции в тялото.  Порция от към 30 грама семена ще ви обезпечи към 30% от дневните ви потребности от магнезий.

 любеница iStock

Семената даже имат някои изгоди за здравето на сърцето, с помощта на антиоксидант, наименуван ликопен, който придава на алените плодове и зеленчуци техния ослепителен пигмент. Хранителното вещество е обвързвано с голям брой позитивни изгоди за здравето, от грижа за сърдечно-съдовата система до превенция на рака.

Семената на динята съдържат и други съществени витамини и минерали, като фолат (витамин В), манган, цинк, протеини и малко желязо.
 Пробвахме коректор №1 в Европа * Edna предлага Пробвахме коректор №1 в Европа*
Как да ядем семките от любеница?

Ако желаете да употребявате остатъчни семки от любеница, поръсете ги с малко зехтин и сол и ги пъхнете във фурната. Семките от любеница могат да бъдат превъзходен вид за здравословна закуска, когато са печени.

Тези печени семена също могат да бъдат добър метод да добавите малко хрупкавост към салати и закуски с овесени ядки.

Препоръчваме ви да опитате и масло от семена на любеница , което има кремообразна текстура, сходна на фъстъченото. Можете да го намажете върху пълнозърнест тост, да го употребявате като дип за плодове или да добавите лъжица към смутито ви.
 9 вкусни оферти с любеница, които ще ви освежат това лято  9 вкусни оферти с любеница, които ще ви освежат това лято  9 вкусни оферти с любеница, които ще ви освежат това лято  9 вкусни оферти с любеница, които ще ви освежат това лято
 edna Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР